I

nventat in urma cu opt ani, Molecule F este mediul social in care amatorii de vestimentatie originala de calitate sunt pusi in contact direct cu cei care le creeaza. Mirela Bucovicean, fondatoarea Molecule F, este omul curajos care, trecand peste obstacolul profundei crize financiare si al neincrederii in creativitatea autohtona, a avut viziunea de a crea un nou tip de platforma, on-line si off-line, de a umple spatiul dintre design-ul romanesc si nevoia exprimarii autentice.

Misiunea Molecule F este de a sublinia valentele design-ului romanesc, de a-l promova si mentine in cotidianul consumatorului de arta vestimentara si de a promova continuu tinerii creatori romani. In cei opt ani de activitate, sub sigla alb-negru a Molecule F s-a cristalizat o retea de distributie calitativa a modei autohtone, promovand o selectie de produse consistenta, consecventa si bine conturata. A luat astfel nastere un mediu on-line de vanzare pe plan national si international, un punct de desfacere offline la Molecule F Concept Store, in Mall Promenada, un mediu social din ce in ce mai bine conturat sintetizat prin sloganul propriu – „Proudly Powered by Romanian Designers” si un boutique de PR creativ Molecule PR.

Original la inceputuri, conceptul Molecule F a deschis multe usi catre viitor. Privit cu curiozitate in trecut, dar tot mai imitat astăzi, conceptul a prins radacini solide devenind creator prin el însusi. Astazi, portofoliul Molecule F aduna la un loc mai bine de 150 dintre cei mai cool designeri romani. Daca in urma cu aproape un deceniu imaginea creatorilor de arta vestimentara romaneasca era confuza in ochii consumatorului local, astazi a devenit o regula de stil ca oricine sa aiba in garderoba macar o piesa autentic romaneasca.